Ingrediente
- Pentru aluat:
- - 500 gr faina alba
- - 200 gr branza proaspata de vaci
- - 2 oua
- - 50 ml ulei floarea soarelui
- - 250 ml apa
- - 25 gr drojdie proaspata
- - 1 lingurita sare
- - 1 lingurita zahar
- Pentru umplutura:
- - 200 gr urda proaspata
- - 200 gr telemea de capra
- - 50 gr cascaval
- - 300 gr spanac proaspat
- -2 oua de gaina
- - 4 linguri smantana grasa
- - coaja rasa de lime
- - 1 leg ceapa verde
- - sare
- - piper
- suplimentar:
- - 1 ou
- 2-3 linguri smantana
- sare
- oregano
Mod de preparare
Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si incepem sa framantam.
Adaugam cate un pic de ulei, framantam, apoi adaugam un pic de apa, framantam in continuare pana incorporam toate ingredientele.
Dam la dospit, intr-un castron acoperit cu un servet curat, aproximativ 30 minute.
Intre timp, pregatim umplutura. Spalam si curatam spanacul si ceapa. Le tocam marunt, le punem la calit intr-un pic de ulei de masline cu sare. Intr-un vas, amestecam branzeturile, smantana, sarea, ouale si coaja rasa de lime. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam spanacul si amestecam usor cu o lingura.
Aluatul crescut il impartim in 2-3 portii.Intindem cate o foaie groasa cam de 1-2 cm, asezam umplutura si apoi rulam. Pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei sau unt si asezam rulourile de placinta. Batem un ou cu o lingura de smantana si turnam peste placinta.
O punem la copt, in cuptor, pentru aproximativ 35-45 minute pana se rumeneste frumos.
O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de casa, cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|