Placinta greceasca cu portocale

Postat de mitinita in Prajituri
23 Noi 2014 | 24148 vizualizari
Placinta greceasca cu portocale

Reteta am vazut-o la Oana si a stat ceva timp la favorite, dar de curand i-a venit randul. E bestiala!

Ingrediente

  • 400 g foi de placinta
  • 200 g iaurt
  • 4 lingurite praf de copt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 250 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru sirop:
  • 200 ml suc de portocale
  • 100 ml apa
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Foile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca.

Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5 minute. Sa il puneti intr-un bol incapator, iaurtul se va umfla.

Intre timp, se mixeaza ouale cu zahar, ulei, zahar vanilat si coaja rasa de la o portocala, pana cand zaharul se topeste. Se adauga la iaurt, apoi se pune compozitia peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie.

Am folosit o tava de 20×28 cm.

Se da tava la cuptorul preincalzit si se tine cam 30 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si sa fie inchegata.

In acest timp, se prepara siropul. Punem toate ingredientele pe foc, cand incepe sa fiarba si se topeste zaharul, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Se scoate placinta de la cuptor, se lasa sa se raceasca pana putem sa o feliem. Se taie in cubulete si se pune sirop deasupra si intre ele. Se lasa sa se raceasca complet si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Postat de oanapl

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Se spală portocalele cu apă fierbinte. Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste...

Citeste continuarea

Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

Postat de merisor67

Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2014, 21:35
la 23.11.2014, 21:41
buna buna
la 23.11.2014, 21:41
alta ispita.....
la 23.11.2014, 21:50
Da ce,numai grecii au portocale?
la 23.11.2014, 21:53
ce buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking