Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Postat de medioto59 in Dulciuri
13 Feb 2013 | 7588 vizualizari
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 750 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • un pumn stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri rase cu gris
  • un varf de cutit cu sare.
  • unt
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am folosit foi de placinta proaspete.

Trecem la "confectionarea" umpluturii: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi  branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie, stafidele, sarea, zaharul vanilat si grisul. Adaugam si zaharul acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.

Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte.Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura ,dupa care rulam

Mi-au rezultat trei rulouri  pe care le-am asezat invartite  intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins in prealabil. Lasam la copt  circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor. Pudram cu zahar pudra, taiem si servim.

Delicios de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert sufleu de branza cu capsuni

Postat de merisor67

Desert sufleu de branza cu capsuni

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de...

Citeste continuarea

Prajitura fina cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Prajitura fina cu ciocolata

Se topeste untul si se da vasul deoparte de pe foc, se pune ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza. Punem vasul in alt vas cu apa rece, astfel incat sa racim usor ciocolata, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2013, 18:52
calda si bine rumenita....mmmmm Medi ce bunatate ai facutPrima sosita,prima servita
la 13.02.2013, 18:55
buna buna
la 13.02.2013, 18:57
Medi,hai ca dau o fuga la tine pentru o portie.
la 13.02.2013, 18:59
Bună, bună!
la 13.02.2013, 19:01
delicioasa

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking