Placinta rasucita cu branza

Postat de RuxyRux in Prajituri
30 Oct 2013 | 20037 vizualizari
Placinta rasucita cu branza

Arata ca un tort, dar va asigur ca e o placinta delicioasa :)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 oua( la temperatura camerei)
  • 3 linguri iaurt( la temperatura camerei)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr branza sarata (mie imi place Hochland de vaca la cutie de metal)
  • 1 cana de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o portocala razuita
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • Sos:
  • 400 gr iaurt
  • 300 gr smantana
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Aluatul este unul foarte bun si manevrabil.

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, rezulta o coca elastica care se va lasa la crescut pana isi va dubla volumul( depinde cat este de cald in bucatarie, poate dura si o ora si jumatate).

Se amesteca ingredientele pentru umplutura si se lasa deoparte.

Cand a crescut aluatul, se ia si se pliaza de trei ori apoi se intinde usor( atat de usor incat eu am intins cu mana foaia ).

Se intinde umplutura peste foaie.

Se pliaza parte peste parte apoi se rasuceste cu grija( se poate sa iasa  putin umplutura dar nu va speriati, sau puteti renunta sa o rasuciti)

Se aseaza in forma( eu am pus-o intr-o forma mare de tort cu inel detasabil pe care am tapetat-o cu ulei si faina).

Se coace pentru 25 de minute( pe programul de o ora de patiserie la 180 de grade).

Intre timp se prepara sosul amestecand iaurtul cu smantana, ouale, zaharul si vanilia.

Dupa cele 25 de minute scoatem placinta si turnam cu grija sosul deasupra.

Mai lasam inca 35 de minute placinta la cuptor.

Dupa ce scoatem placinta o lasam putin sa se raceasca apoi o desprindem usor din forma.

Se poate taia si calda, combinatia e grozava... asa ca placinta e minunata :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rasucita cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura Jerbo, o prajitura din copilarie

Postat de mirela0911

Prajitura Jerbo, o prajitura din copilarie

Preparare Prajitura Jerbo, o prajitura din copilarie Aluatul: Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea si se pune apoi zaharul, coaja de lamaie, untura, smantana si galbenusurile...

Citeste continuarea

Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate

Postat de privatelaura

Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate

Am pornit cuptorul. Am spalat prunele si le-am desfacut in doua, le-am indepartat samburii. Intr-un castron, am pus faina, praful de copt, zaharul si scortisoara Am adaugat cele doua oua si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2013, 09:43
imi vine sa ma mut la tine
la 30.10.2013, 09:44
Miti te rog sa te muti dar cu tot cu maruntelele mele dragi
la 30.10.2013, 09:45
la 30.10.2013, 09:46
Cristinica, zi cu soare
la 30.10.2013, 09:46
Vin si eu, Ruxy drag!

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking