Запеканка -placinta ruseasca cu branza

Postat de gaby_d in Prajituri
26 Aug 2014 | 10915 vizualizari
Запеканка -placinta ruseasca cu branza

Pentru placinta asta cu branza nu am poze frumoase, luminoase, pentru ca am facut-o seara, era gata la 20:30, si nicio sansa pentru ramas si pentru a doua zi :))) S-a mancat pe loc, toata, nu a apucat nici sa se raceasca! si am si fost certata: - Prajitura asta nu se face doar atat! :))) Da, au avut dreptate, nu ajunge… :P In reteta de placinta cu branza dupa care m-am inspirat erau prezente si stafidele, dar cum nu tuturor celor din casa le plac, eu nu am pus.

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 5 linguri smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • 50 g stafide, optional

Mod de preparare

  1. Pune stafidele la inmuiat in putina apa fierbinte.
  2. Grisul amesteca-l intr-un bol cu smantana si lasa-l timp de 30 minute.
  3. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce zaharul e diluat si volumul amestecului se dubleaza.
  4. Branza trece-o printr-o sita mare sau paseaz-o cu blenderul.
  5. Peste crema de branza pune ouale , stafidele stoarse si grisul cu smantana.
  6. Adauga si zaharul vanilat, sarea si omogenizeaza.
  7. Intr-un vas uns cu unt (vas dreptunghiular de 28/22) toarna amestecul.
  8. Da vasul in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu, pentru 30-40 minute.
  9. Serveste cu smantana

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Запеканка -placinta ruseasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Postat de merisor67

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și...

Citeste continuarea

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Postat de oanapl

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Iata cum se prepara Reteta de placinta invartita cu mere si gutui Se pregătește aluatul pentru plăcintă: într-un castron se mixează untul moale la temperatura camerei împreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2014, 09:48
Imi place din toate punctele de vedere: e usor de facut, e cu branza si e buna
la 26.08.2014, 09:50
Asculta draguto ,tu vrei sa ma bagi in fibrilatii cu chestia asta indecenta?
la 26.08.2014, 09:50
Cum am zis ... trebuie incercata
Grisul il pot inlocui cu faina ? ca nu imi place
la 26.08.2014, 10:03
la 26.08.2014, 10:06
Ce plăcintă super

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking