Placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut

Postat de Angelica in Pui
14 Ian 2015 | 6129 vizualizari
Placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut

Un deliciu pe placul tuturor:placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut.Am pus si putina branza iute de oaie care a facut-o mai speciala:) Enjoy!

Ingrediente


  • Aluat:
  • 300 gr. faina
  • 200 ml. lapte
  • 2 oua
  • 15 gr. drojdie proaspata
  • 80 ml. ulei
  • Umplutura:
  • 350 gr. piept de pui
  • 150 gr.ciuperci champignion Sun Food
  • 1/2 legatura de ceapa verde
  • 100 gr.mazare verde Sun Food
  • 1 cutie rosii cuburi Sun Food
  • 1 cutie de naut Sun Food
  • 100 gr.branza de oi
  • 2 crengute de cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de verdeata
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Topping:
  • 100 gr.cascaval
  • 1 ou
  • 1 lingura de smantana
  • cateva frunzulite de cimbru
  • putina sare si piper
  • Decor:
  • crengute de cimbru

Mod de preparare

Aluat:1.

Punem faina intr-un vas si in mijlocul ei drojdia dizolvata in laptele usor caldut.Lasam sa stea cam 10 minute.

.Punem apoi ouale, uleiul si sarea si incepem sa amestecam usor pana amestecul este omogen.Trebuie sa ne rezulte un aluat mai subtire.*Acum pregatim umplutura asa:1.Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim pana este rumen auriu pieptul de pui taiat cubulete marunte.2.Condimentam bine cu sare si piper, apoi scoatem din tigaie cu o paleta bucatile de carne.Le punem deoparte.

In aceeasi tigaie mai adaugam putin ulei si punem la calit ceapa verde taiata rondele si 1 catel de usturoi taiat marunt.

Adaugam ciupercile taiate lame, sare, piper si le calim bine cam 10 minute amestecand din cand in cand.Cand sunt gata le tragem deoparte.

In alta tigaie rasturnam continutul cutiei de rosii, adaugam crengutele de cimbru, catelul de usturoi ramas, sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic pana sosul este mai grosut.Cand este gata, tragem totul deoparte.*Cand toate sunt pregatite, incepem sa asamblam placinta.

Procedam asa:

Intr-o tava tapetata cu hartie cerata punem jumatate din compozitia pentru aluat.

Deaspura punem pieptul de pui, apoi ciupercile si jumatate din cantitatea de mazare.

Turnam cea de-a doua parte de compozitie si punem deasupra sosul de rosii cherry, restul de mazare,nautul din conserva scurs bine de apa si branza de oi sfarmata.

Dam tava la cuptor, la foc mediu cam 25 de minute, sau pana placinta trece testul scobitorii

Cand este aproape gata, scoatem tava din cuptor si turnam deasupra oul batut bine cu cascavalul ras, frunzulitele de cimbru, sare, piper si smantana.Mai dam la cuptor la foc iute inca 5-10 minute pana suprafata este rumen aurie.

Cand este gata, scoatem tava din cuptor si garnisim totul cu crengute de cimbru.

Servim placinta rece sau calda, oricum nu conteaza, caci este la fel de buna.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ostropel cu pulpe de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Ostropel cu pulpe de pui

Se curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras

Postat de Lia1

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras

Daca doriti sa preparati voi insiva aceste mirodenii numite Herbes de Provence aveti reteta:  Herbes de Provence Se spala bine pulpele de pui si se sterg prin tamponare cu prosoape de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2015, 07:01
ma asez la masa!
la 14.01.2015, 07:04
Te astept cu mare drag si sa sti ca te-oi omeni cum se cuvine.
Pofta s-avem
la 14.01.2015, 07:10
pofta am).....placinta nu am)
la 14.01.2015, 07:11
Ce bine arata !
la 14.01.2015, 07:42

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking