Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
10 Noi 2016 | 4233 vizualizari
Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata sa pun merele reci peste blatul fierbinte si de aceea s-a incrudat, dar acum le-am pus fierbinti si tot s-a incrudat, mai ales dupa 2-3 zile. O solutie cred ca ar fi sa presar 1-2 linguri de gris peste blat inainte sa pun merele. Data viitoare cred ca asa o sa fac. In rest, este foaaarte buna!

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 400 g zahar;
  • o lingurita scortisoara.
  • Aluat:
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • doua plicuri zahar vanilat (8 g/plic);
  • 16 linguri ulei;
  • 200 g smantana;
  • 500 ml apa minerala;
  • 20 de linguri de faina cu varf;
  • un plic praf de copt (10 g);
  • 50 g nuca de cocos razuita.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Pregatirea umpluturii:

Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.

Pregatirea placintei:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, smantana si apa minerala si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, iar la final si nuca de cocos razuita.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand foaia se incheaga bine. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se intind merele peste foaie, apoi se toarna restul de aluat. Se baga tava din nou la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu mere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras

Postat de deyutzky

Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras

Punem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna.  Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam.  In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si...

Citeste continuarea

Mini chec cu cacao si nuca

Postat de Constelatialeu

Mini chec cu cacao si nuca

Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2016, 18:43
la 10.11.2016, 18:44
Ce bine arata !
la 10.11.2016, 18:50
Imi place! Arata super!
la 10.11.2016, 18:51
la 10.11.2016, 19:41
super

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking