Placintele pufoase de toamna

Postat de nico_nico in Prajituri
26 Oct 2016 | 2402 vizualizari
Placintele pufoase de toamna

Aceste placintele sunt ideale atat  calde cat si reci.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kilogram de faina
  • 300 ml lapte acru ( lapte batut)
  • 300 ml lapte dulce
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 25 de grame de drojdie proaspata sau 7 grame de drojdie uscata (eu am folosit uscata)
  • 100 de grame de untura de porc
  • 250 de grame de branza de vaci, proaspata
  • 1 ou intreg
  • 200 de grame de telemea rasa
  • 1 ou intreg (pentru uns placintelele deasupra)
  • 3 linguri de lapte
  • susan

Mod de preparare

 Se amesteca drojdia uscata cu zaharul . Se adauga 1 lingura de faina si aproximativ 100 de ml. de lapte batut, la temperatura camerei; se lasa sa dospeasca drojdia, aproximativ 10 minute. Faina se cerne intr-un bol incapator si se amesteca cu sarea. Se face o gaura la mijloc, se adauga maiaua dospita, apoi restul de lapte batut  si lapte dulce , la inceput amestecand, apoi se framanta energic pana la obtinerea unui aluat neted, elastic, care nu mai adera de peretii vasului si se dezlipeste de pe maini (daca aluatul e prea moale, mai adaugati cate o lingura de faina, dimpotriva daca e prea vartos, se adauga cate o lingura de lapte batut, pana la obtinerea consistentei ideale.Aluatul se aseaza intr-un bol uns cu ulei si se acopera cu o folie alimentara si apoi cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Se pregateste umplutura amestecand branza de vaci, 1 ou intreg si telemeaua rasa. Pe planul de lucru uns cu putina untura, se rastoarna aluatul si se intinde  pana la obtinerea unui dreptunghi (destul de mare va fi) putin mai gros care unge apoi cu untura si se face rulou.Eu am taiat ruloul in doua ca sa fie mai usor de lucrat cu el.Se intinde din nou fiecare rulou obtinand 2 dreptunghiri taiate la randul loc in patratele de 10/10 cm. Le umplem fiecare cu branza le rulam cu partea de imbinare in jos si le lasam la dospit cam 30 minute.Rulourile le asezam intr-o tava cu hartie de copt si la  final le ungem cu 1 ou intreg batut cu 3 linguri lapte si presaram putin susan.Se coc la foc potrivit (180 grade) circa 35-40 minute pana capata o culoare maronie.Dupa coacere le lasam sa se raceasca putin in  tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele pufoase de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu afine, lamaie si mascarpone

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert prajitura cu afine, lamaie si mascarpone

Am mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare , am adaugat uleiul, smantana, lamaia si la final faina amestecata cu praful de copt.Am stropit afinele cu putina zeama de lamaie si am presarat...

Citeste continuarea

Desert chec simplu

Postat de Oana

Desert chec simplu

Mixeaza albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa. Bate cu un tel galbenusurile si pune uleiul, putin cate putin, ca la maioneza,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2016, 20:46
la 27.10.2016, 07:10
foarte bune!
la 27.10.2016, 09:23

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking