Portocalopita sau prajitura greceasca

Postat de susu in Dulciuri
22 Mar 2016 | 13398 vizualizari
Portocalopita sau prajitura greceasca

Grozav de buna, nici nu stii ce mananci

Ingrediente

  • Placinta: 1 pachet foi de placinta linco 400 gr
  • 1 pahar de 200 ml iaurt mai gras
  • 1 pahar de ulei umplut pe trei sferturi
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua mari
  • esenta de rom
  • zeama de la o lamaie mica
  • Siropul: 3 cani de apa
  • 2 pahare de zahar
  • zeama de la 2 portocale sau lamai cu coaja lor

Mod de preparare

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara cu acelasi pahar. Foile de placinta se dezgheata apoi se zdrentuiesc si se rasfira sa nu ramana lipite intre ele. Ouale se scot de seara de la rece si a doua zi se bat bine pana devin spuma. Apoi punem treptat zaharul si le mixam impreuna. Urmeaza uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins. Adaugam esentele si zdrentele pe rand. Aluatul trebuie sa fie bine incorporat in oua sa nu ramana foi necoapte. Se pune intr-un vas termo, poate fi si neuns si se da la cuptorul incalzit pentru 30-40 min la 150 de grade. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata o scoate, nu se mai lasa in cuptor sa nu se intareasca prea tare. Punem treptat siropul peste prajitura calda, eu am folosit doar 4 polonice din siropul rezultat. Se da la rece inainte de servire. Nu a iesit foarte dulce dar cred ca e buna si varianta cu sirop de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocalopita sau prajitura greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu ciocolata si nuca

Postat de ela

Tarta cu ciocolata si nuca

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam.Adaugam untul topit si mai dam cateva impulsuri sau amestecam cu o lingura de lemn.Punem blatul intro-o forma si tapetam forma pe fund si pe margini cu...

Citeste continuarea

Inghetata de banane cu ciocolata

Postat de ralu_ca

Inghetata de banane cu ciocolata

Bananele le-am taiat felii, apoi le-am introdus la congelator pentru50 minute. In blender am pus bananele, ciocolata bucati , apoi cacaoa si am mixat cateva secunde. Am turnat compozitia intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2016, 09:03
la 22.03.2016, 09:06
Bine ai revenit Susu grozava prajitura
la 22.03.2016, 09:15
multumesc, nu am timp nici sa respir asa ca atunci cand prind ceva timp de relaxare incerc sa postez restul de retete stranse
la 22.03.2016, 09:18
Cunosc prea bine
la 22.03.2016, 09:27
Trebuie sa fie tare aromata

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking