Prajitura aromata din cozonac

Postat de VanessaAli in Prajituri
8 Aug 2016 | 2533 vizualizari
Prajitura aromata din cozonac

Ce sa faci cu cozonacul ramas, de care nimeni nu are pofta? Il transformi intr-un desert original si extrem de delicios! Am pregatit aceasta prajitura pentru familia mea si cu exceptia mamei, care a vazut cum il pregateam, nimeni nu si-a dat seama ca e facuta din cozonac. Am convenit sa nu le spunem ca sa nu fie critici inca dinainte sa manance. Tuturor le-a placut!  Aceasta prajitura aduce o explozie de arome, iar daca sunteti fani ai scortisoarei ,o s-o iubiti. Servita cu o cupa de inghetata , este un desert excelent pentru vara si nu numai. Ma gandesc deja cum o sa o prepar la iarna si o s-o savurez calda , citind o carte.

Ingrediente

Compozitie:

  • 1 kg cozonac cu stafide/rahat/cacao/nuca (nu recomand macul deoarece e deja destul de aromat)
  • 50g ciocolata cu lapte (sau mai mult daca va place)
  • 1 L lapte
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom
  • 3-4 linguri de scortisoara
  • 4 oua
  • 1 lingurita bicarbonat+otet

Bezea :

  • 2 albusuri
  • 100g zahar

Mod de preparare

Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a topit ciocolata ,apoi luam cratita si asteptam sa se raceasca complet.

Dupa ce e rece adaugam ouale in compozitie si amestecam.

Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (sau pana vi se pare aproape gata).

Preparam bezeaua mixand albusurile cu zaharul. Scoatem tava de la cuptor si o intindem peste prajitura. Mai lasam la cuptor inca 10 minute pana se rumeneste putin bezeaua, apoi o scoatem. Dezlipim bezeaua de hartie folosind un cutit umed. Am terminat!

Cum spuneam, aceasta prajitura se poate manca calda sau rece, deci nu va trebui sa asteptati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata din cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Tarta cu mure si afine

Postat de timea

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece. Scoatem din frigider aluatul si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2016, 18:30
la 08.08.2016, 20:29
BUNA
la 08.08.2016, 20:37
Cred ca a fost foarte buna
la 08.08.2016, 23:13
super buna!
la 08.08.2016, 23:54
Multumesc!!!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking