Ingrediente
- Ingrediente pentru blat:
- 125 g unt ( poate fi unt cu conținut mic de grăsime )
- 200 g făină
- 90 g zahăr
- 3 ouă potrivite
- 3 linguri cu lapte
- două linguri cu cacao
- o linguriță cu praf de copt
- o jumătate de linguriță cu bicarbonat
- Ingrediente pentru crema de cocos:
- 600 ml lapte
- 200 g unt gras
- 130 g zahăr
- 50 g miere
- 200 g nucă de cocos
- 7 linguri cu griș
- Ingrediente pentru glazură:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 50 g unt gras
- o lingură cu ulei
Mod de preparare
Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină.
Puneți hârtie de copt într-o tavă. Eu am folosit una de 35/25 însă data viitoare voi folosi una mai mărișoară. Adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme.
Puneți laptele pe bain marie. Adăugați mierea și zahărul. Când acestea s-au topit adăugați grișul amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe adăugați nuca de cocos și untul. Întindeți crema cât încă este fierbinte peste blatul ușor însiropat cu lichior de cocos sau alt sirop care vă place.
Topiți ciocolata împreună cu untul pe bain marie. Adăugați uleiul. Lăsați glazura să se răcească 3-5 minute la temperatura camerei, apoi întindeți-o peste prăjitură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|