Prajitura "Budincuta"

Postat de merisor67 in Prajituri
9 Noi 2012 | 17547 vizualizari
Prajitura "Budincuta"

N-am stiut ce nume sa-i dau si pentru ca are aspect de budinca, i-am spus "Budincuta". Este o combinatie proprie de blat cu biscuiti si mere. Am facut-o intr-un regim mai de urgenta si a iesit buna, contrar asteptarilor. Pentru glazura am imprumutat ideea de la Dia cu folia cu bule, dar nu mi-a reusit intocmai, deoarece nu am avut timp suficient si am desfacut-o pana a apucat sa se intareasca definitv. Este o prajitura de post.

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 400 gr biscuiti obisnuiti
  • 4 linguri zahar
  • ½ pachet margarina
  • 200 mL apa
  • 200 gr rahat multicolor
  • 50 gr stafide
  • Blat 2
  • 1 Kg mere
  • 250 gr biscuiti
  • 150 gr nuca taiata
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • ½ pachet margarina
  • Glazura:
  • 5 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 4lg apa
  • 1 lg ulei
  • 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Mod de preparare blat 1:

Se arde zaharul, se pune margarina si apoi apa fiarta. Se lasa pe foc pana la lichefierea completa.

Se strivesc biscuitii, dar nu de tot, mai lasam si bucatele mai mari.

Rahatul se taie in cubulete micute. Stafidele se pun in apa.

Intr-un bol se pun biscuitii sfaramati impreuna cu rahatul si stafidele. Se toarna compozitia cu zahar ars fierbinte si se amesteca bine.

Asezam o folie alimentara in tava(24/30 cm) si rasturnam blatul de biscuiti. Nivelam si presam bine. 

Mod de preparare blat 2:

Se curata merele de coaja si interior si se dau pe razatoare.

Intr-un vas se pun pe foc merele razuite impreuna cu zaharul si scortisoara.

Biscuitii ii sfaramam.

Nuca se taie marunt.

Cand merele au inceput sa lase sirop, adaugam margarina si amestecam pana la topirea acesteia, apoi punem  biscuitii treptat.

Rasturnam blatul cald peste cel din tava si nivelam. Presaram nuca deasupra si presam asezand folie deasupra.

 Glazura:

Se pun intr-o craticioara toate ingredientele, se omogenizeaza bine si se fierb la foc mic

Se intinde folia cu bulele in sus si se rastoarna glazura peste ea. Se lasa putin pana se intareste si se aseaza cu grija peste prajitura. Pe mine m-a ajutat Ady la rasturnat, pentru ca nu am lasat-o sa se intareasca mult. Se da la rece, iar cand glazura este intarita definitiv se desface folia.

Glazura nu a iesit estetica, dar gustul a fost delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Budincuta"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu cirese si sos de fragute

Postat de timea

Prajitura cu cirese si sos de fragute

Spalam mai intai ciresele si le indepartam samburii. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Prajitura cu afine (Reteta Video)

Postat de Ina75

Prajitura cu afine (Reteta Video)

Incalzim cuptorul.Pregatim un bol in care punem ouale. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare timp de 5 minute, pana cand amestecul se ingroasa si se albeste. Punem untul topit, uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2012, 14:31
buna tare
la 09.11.2012, 14:32
imi place prajitura ta, mai ales ca este de post.
la 09.11.2012, 14:43
la ce ingrediente are in ea,cred ca-i foarte buna
Draga mea,eu am pus folia dedesubt si apoi am rasturnat-o dupa ce s-a intarit am rasturnat-o.Trebuie foarte bine potrivita consistenta ciocolatei pentru folia cu bule.
Nici mie nu mi-a iesit la un tort si cum imi imaginam eu ce frumos va fi cu coala de ciocolata alba ))
la 09.11.2012, 14:45
Dia, ideea cu folia mi-a venit dupa ce am asezat blaturile, ma gandeam ca nu pot nivela ciocolata peste blaturi care erau destul de moi si asa am pus-o ulterior
la 09.11.2012, 14:46
Super bravo

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking