Prajitura Bulinuta

Postat de epurasha2bb in Prajituri
12 Aug 2010 | 9482 vizualizari
Prajitura Bulinuta

Ingrediente

pt. blat:

  • 4 oua,
  • 1 praf de copt,
  • o punga de zahar pudra Dr Otker,
  • 1/2 ceasca de ulei,
  • 150 g faina,
  • 2 linguri cacao;

pt.decor :

  • ciocolata cu crema de visine cateva patratele date pe razatoare;

pt.crema:

  • 1 galbenus, 2 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri amidon, 300 ml lapte

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma ca de bezele.Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga usor in spuma de albus.Se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie amestecand continuu dar usor.Se picura si uleiul si se amesteca bine.Daca aveti unt topit si racit e mai bine chiar.

Se separa intr-un castron cam jumatate din compozitie si se ameteca cu 2 linguri de cacao.

Se pregateste din timp cuptorul.

Se unge o tava cu putin unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna intai compozitia simpla apoi cu o lingurita asezati din loc in loc pe margine bulinute din compozitia cu cacao.

Dati la cuptor si nu umblati 15 minute apoi testati cu scobitoarea daca e facut blatul.

Cand e gata (nu ramane coca pe scobitoare) se stinge focul si se lasa pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa

Crema de vanilie se prepara cu lapte si oua astfel:Se freaca un galbenus cu 2 linguri de zahar si un plic zahar vanilat, se pune si esenta de vanilie si 2 linguri de faina sau amidon, eu am pus amidon. Se adauga laptele caldut se amesteca bine si se tine pe foc amestecand pana se ingroase ca o budinca.

Se taie blatul in 2 semicercuri , se umplu cu crema de vanilie si se suprapun.Deasupra mai punem un film subtire de crema de vanilie dupa care razuim ciocolata bicolora roz negru.Se lasa la rece putin si apoi se taie cuburi .Este foarte simplu de facut si haioasa cu bulinutele ei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bulinuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu dovleac

Postat de antici_gabytza

Desert cozonac cu dovleac

Prima data luam miezul la dovleac si il tocam; eu l-am dat prin robot. Punem o tigaie la foc impreuna cu o lingura de unt, apoi adaugam miezul de la dovleac. Le calim bine impreuna, amestecand...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2010, 15:46
epurash,am venit,vraeu si eu o feliuta
la 12.08.2010, 15:57
normal ca vreau si euce bine aratayami,yami
la 12.08.2010, 16:04
te lingi pe degete nu alta
la 12.08.2010, 16:15
arata extraordinar de frumoasa! o pun la favorite si o incerc si eu, imi place mult reteta!
la 12.08.2010, 17:03
place

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking