Prajitura Capsunica by Ildi

Postat de Mokuska in Prajituri
21 Sep 2014 | 4308 vizualizari
Prajitura Capsunica by Ildi

De cele mai multe ori cand pregateam o mancare care necesita multe galbenusuri de ou, nu stiam ce sa fac cu albusurile. Reteta asta o pregatesc de ani de zile, in special cand fac ciorba de burta...este o inventie proprie :).

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 3 oua intregi
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri de faina
  • 1 borcan de dulceata de capsuni (sau orice dulceata nu foarte lichida)
  • 1 praf de copt
  • praf de sare

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si cu dulceata. Albusurile reci le batem spuma cu praf de sare.

Treptat cernem faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, adaugam 2-3 linguri de spuma din albus. Amestecam foarte incet pana am incorporat toate ingredientele. Tapetam o tava de 36*26*5 cu hartie de copt turnam compozitia in tava si introducem in cuptorul fierbine la foc mare 15 minute, dupa care dam focul la mediu spre mic inca aprox. 25 min. pana se rumeneste frumos. Se verifica cu scobitoarea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Capsunica by Ildi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia

Postat de merisor67

Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia

Cum se prepara Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia: Pentru blatul de cocos , mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul. Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam. Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 18:49
arata grozav! imi place
la 21.09.2014, 18:50
o capsunica gust si eu
la 21.09.2014, 18:50
Din astea îmi plac mie Când se amestecă toate ingredientele deodată Super delicioasă!
la 21.09.2014, 18:50
Iata o veverita care se da la capsunele
la 21.09.2014, 18:50
ce bunatate

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking