Prajitura Carnaval

Postat de anuta in Prajituri
12 Mar 2016 | 3193 vizualizari
Prajitura Carnaval

O  prajitura cu dovleac, cu ceva imbunatatiri aduse de mine si numita asa pentru ca daca te uiti la ea nu iti dai seama cu ce este preparata, avand un aspect si un gust delicios!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 150 g zahar,
  • 150 g faina,
  • un praf de sare,
  • 30 ml ulei,
  • o esenta de vanilie umplura
  • Jeleul:
  • o farfurie adanca de dovleac aromat de placinta, taiat cubulete mici,
  • cca. 750 g zahar,
  • 4-5 stelute de anason,
  • un praf de scortisoara,
  • un plic de gelatina (10 g),
  • 2 plcuri de tort gelle

Mod de preparare

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul  si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.
Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale.

Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul, anasonul, praful de scortisoara si cu 100 ml apa.

Se fierbe la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas.

Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra,bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apa rece si apoi topita la  bain marie.

Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat, se preseaza usor cu mana, pe toata suprafata, se presara dasupra, pe toata suprafata prajituraii, bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot.

Se toarna deasupra prajiturii fierbinte. Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a 2 a zi, cand se taie prajitura.                                          

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Carnaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia

Postat de mirela0911

Reteta Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia

Cum se preparar Reteta Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia: Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si...

Citeste continuarea

Triple Chocolate Toffifee Cheescake

Postat de Creatsa

Triple Chocolate Toffifee Cheescake

Blat/Crusta: Punem intr-un bol mai mare biscuitii macinati ,cacaua ,scortisoara ,pastaia de Tonka(optional) si amestecam usor. Adaugam si restul ingredientelor si omogenizam bine.(La nevoie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2016, 17:18
o portie si la mine!!!
la 12.03.2016, 18:47
Ce frumoasa e!
la 13.03.2016, 11:23
ce culoare frumoasa!
la 14.03.2016, 13:27
la 14.03.2016, 14:13
ce bine arata

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking