Prajitura "Casuta din povesti"

Postat de miha in Prajituri
9 Ian 2011 | 13834 vizualizari
Prajitura "Casuta din povesti"

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 2 linguri dulceata de cirese amare
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru decor:
  • sticks-uri cu Finetti
  • frisca

Mod de preparare

Ciocolata se topeste la foc mic cu putin lapte si se lasa la racit. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi ciocolata racita si restul de lapte. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in compozitie, iar la sfarsit punem cele 2 linguri de dulceata.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Se indreapta marginile blatului, daca este necesar, apoi se taie fasii de 5-6 cm in functie de cat de mare vreti sa fie "casuta". :) Fasiile se taie apoi in triunghiuri.

Pentru glazura topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit.

Triunghiurile se trec prin glazura, pe ambele parti, apoi se orneaza cu frisca. Sticks-urile se taie in jumatate si se aseaza ca horn al casei. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Casuta din povesti"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Faina si pudra de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

Postat de andaoana

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

Blatul  Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.  Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 23:24
o casuta ''comestibila''!tare frumoasa! cred ca , de acolo, se spun povesti ''ciocolatoase ''!
la 09.01.2011, 23:28
frumoase casute
la 09.01.2011, 23:33
f frumoasa!
la 09.01.2011, 23:35
wow
la 09.01.2011, 23:42
wow

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking