Prăjitură ciocolatoasă – Multicooker

Postat de madi_marin in Prajituri
28 Iun 2014 | 3365 vizualizari
Prăjitură ciocolatoasă – Multicooker

Întrebare : ce pregătim bun azi? Răspunsul : evident ceva cu ciocolată! :)) Aşa că m-am conformat şi am ales dintre reţetele propuse, pe ciocolatoasa Dyei. Am schimbat un pic cantităţile şi ingredientele conform cerinţelor. E un deliciu servită cu îngheţată!

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 100 g unt
  • 300 g ciocolată neagră
  • 400 ml lapte
  • 1 cană cu zahăr
  • 2 căni cu făină
  • 1 pliculeţ de ness
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 2 banane foarte coapte
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Mod de preparare

Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.

Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând , piurel de banane şi compoziţia pregătită anterior şi răcorită.

Se pun şi făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom.

Se unge cuva aparatului cu puţin ulei, apoi se tapetează cu făina şi se toarnă compoziţia.

Se selectează programul BAKE, temperatura de 180 grade şi ca timp…45 de minute.

Se lasă la răcorit, apoi se fărâmiţează şi se serveşte în castronele cu îngheţată alături.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură ciocolatoasă – Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata. Se da drumul la cuptor pentru a se...

Citeste continuarea

Placinta ruseasca cu branza

Postat de mirela0911

Placinta ruseasca cu branza

Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2014, 21:18
Madi de ce vii cu tentatii ?
la 28.06.2014, 21:26
Madi, iubesc aparitiile tale! Ai retete fix pe gustul meu iar pozele.... incantatoare! Felicitari!!
la 28.06.2014, 21:37
Moaaaaa ... ce bunatate!
la 28.06.2014, 21:38
Ador ciocolata!
la 28.06.2014, 21:39
Cum arataApetisant rau

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking