Ingrediente
Pt. blat:
- 8 albusuri
- un praf de sare
- 8 lg zahar
- 3 lg faina
- 100 g nuca de cocos
Pt. crema:
- 3 lg crema de vanilie (ramasa de la torturi)
- 250 g mascarpone
- 150 ml frisca
Mai este nevoie de:
- 3 lg crema nutella
- ciocolata amaruie pentru ras
Mod de preparare
Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se pune pe un platou si, asa fierbinte, se unge cu crema nutella. In timp ce se raceste blatul, se pregateste crema.
Crema: Mascarpone se mixeaza impreuna cu crema de vanilie. Separat se bate frisca, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone cu vanilie. Se va obtine o crema pufoasa, aromata.
Se unge toata suprafata blatului cu crema, iar deasupra se rade ciocolata amaruie.
Se poate portiona ca atare sau daca preferati o prajitura mai inalta, se taie blatul in doua si se suprapun.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|