Prajitura cu branza alb/negru

Postat de antici_gabytza in Prajituri
13 Mai 2013 | 3616 vizualizari
Prajitura cu branza alb/negru

Ingrediente

blat alb

  • 5 oua
  • 130 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf sare
  • 30 ml ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat

blat cacao

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 20 ml ulei
  • un praf sare
  • 150 g zahar

crema

  • 400 g branza vaci
  • 200 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar pudra cu aroma vanilie
  • 3 linguri gelatina

glazura

  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 1 lingura margarina

Mod de preparare

Blat alb-Mixam albusurile spuma cu un praf sare.Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul si uleiul.Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si plicurile de zahar.Mixam bine toata compozitia  si o rasturnam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea

Blat cacao-Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma cu un praf sare si cu zaharul.Adaugam usor cate un galbenus si mixam dupa fiecare.Treptat adaugam uleiul si cacaoa iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine compozitia si o rasturnam intr-o tava de aceeasi marime ca cea de la blatul alb.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-mixam branza cu zaharul.Adaugam treptat smantana.Dupa adaugam frisca mixata cu un plic de zahar vanilat si o rasturnam peste branza.Amestecam bine toata compozitia si adaugam gelatina dizolvata pe baie de aburi in 150 ml apa. dam la rece 10 minute

Asamblare-pregatim o tava cu inel detasabil si asezam blatul alb -crema branza-blatul cacao.Dam la frigider 2 ore

Glazura-Punem toate ingredientele intr-un ibric la fiert pana se formeaza o crema.Dupa lasam sa se raceasca putin

Scoatem prajitura de la frigider si ii adaugam glazura calduta iar deasupra razuim putina ciocolata si dam inca 10 minute la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza alb/negru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 150 g zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Desert prajitura Petre Roman

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura Petre Roman

Incepeti cu pregatirea  cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, laptele putin cate putin, dar tot,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2013, 12:57
buna
la 13.05.2013, 13:02
Mmmm...prajiturica delicioasa !!!
la 13.05.2013, 13:06
foarte buna
la 13.05.2013, 13:14
ms alexa
la 13.05.2013, 13:14
ms bylaura

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking