Prajitura cu branza de vaci si capsuni

Postat de sufletista in Prajituri
23 Iun 2014 | 3421 vizualizari
Prajitura cu branza de vaci si capsuni

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 30 g cacao
  • 50 g ciocolata
  • Crema de branza
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Decor
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza, adaugam ciocolata rasa si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 10 min (cat prinde o crusta deasupra)

Intre timp pregatim Crema: albusurile le mixam spuma, adaugam 100 g zahar si mixam. In alt bol mixam branza cu oul si 100 g zahar, adaugam peste spuma de albusuri si amidonul, amestecam cu o lingura cu miscari usoare.

Scoatem tava de la cuptor si adaugam crema si nivelam. Eu am adaugat cate o lingurita de dulceata de capsuni si am amestecat putin cu o furculita.

Dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Decor-capsunile (spalate si fara frunzulite) se mixeaza cu blenderul, adaugam zaharul si apa. Punem cratita pe foc sa fiarba 2-3 clocote.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Turnam sosul peste prajitura si se da la rece cateva ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu branza si capsuni

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu branza si capsuni

Se spala capsunile si se rup coditele. Se lasa sa se scurga bine de apa. Branza se amesteca bine cu zaharul si smantana pentru a obtine o compozitie mai cremoasa (in cazul in care branza este...

Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni

Postat de oanapl

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni

Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2014, 17:14
la 23.06.2014, 17:15
la 23.06.2014, 17:25
la 23.06.2014, 17:29
O combinatie super bu
la 23.06.2014, 17:36
Ce buna tre sa fie

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking