Ingrediente
- Pentru blat:
- 400 gr faina
- 250 gr unt sau margarina
- 4 galbenusuri
- 2 linguri zahar
- 20 gr drojdie proaspata
- O lingurita zahar,o lingurita faina si lapte caldut pentru drojdie
- Sare
- Vanilie,lamâie
- Pentru umplutura:
- 600 gr brânza dulce de vaci
- 200 ml iaurt 10% grasime
- 150 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar
- Coaja si zeama de lamâie
- 50 gr stafide
- Rom
- 4 albusuri
- Mai avem nevoie de un galbenus de ou si putin lapte pentru uns deasupra
Mod de preparare
Pregatim mai întâi coca.
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar,putina faina si lapte caldut si lasam sa dospeasca.
Când a dospit o amestecam cu restul ingredientelor si facem o coca mai moale dar care sa nu fie lipicioasa,sa putem intinde o foaie din ea.
Lasam deoparte pâna pregatim umplutura.
Stafidele le punem la înmuiat cu putin rom.
Amestecam branza cu toate celelalte ingrediente,mai putin albusurile.
Punem stafidele scurse de rom si albusurile batute spuma.
In mod normal se fac doua foi din coca.Eu am preferat sa fac într-o tava mai mare si sa pun deasupra doar un „grilaj”.
Intindem o foaie si o punem în tava tapetata cu hârtie de copt.Punem deasupra branza ,iar din restul de aluat am taiat fâsii si am pus deasupra.Am uns fâsiile cu galbenus amestecat cu putin lapte rece.
Punem tava în cuptorul preâncalzit si lasam la foc potrivit 45 minute,pâna este rumenita frumos deasupra.
Taiem dupa ce s-a racit.
Poftă bună!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|