Ingrediente
- 850 gr branza dulce cremoasa( mie imi place cea de la Lidl)
- 50 gr. amidon de porumb
- 4 oua mari
- 125 gr. unt
- 3/4 plic praf de copt
- 200 gr. zahar
- vanilie
- un praf de sare roz
- esenta de rom
- coaja de la o portocala( Bio)
- un borcan de gem de caise
Mod de preparare
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea.
Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin.
Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de rom si la final se adauga albusurile usor prin invaluire.
Se unge forma cu unt si se pune compozitia. Se coace aproape o ora la 180 de grade. Partea de deasupra trebuie sa devina ferma.
Intre timp se incalzeste usor gemul pana devine fluid si se toarna cald peste prajitura scoasa din cuptor.
Se da la rece prajitura cateva ore.
Pofta buna la deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
|