Prajitura cu branza dulce si piersici din compot

Postat de RuxyRux in Prajituri
27 Apr 2013 | 6107 vizualizari
Prajitura cu branza dulce si piersici din compot

Daca va plac prajiturile cu branza dulce si vanilie atunci cred ca o sa va placa si bunatatea asta cu piersici.....cam o data pe saptamana prepar prajituri de acest gen asa mult imi plac :)

Ingrediente

Aluat:

  • 350 gr faina
  • 150 gr iaurt( grecesc 10%)
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • maia din : 1 lingurita plina de drojdie proaspata, 1 lingurita de zahar, 5 linguri lapte caldut)
  • vanilie dupa gust( de regula eu pun mai multa caci imi place foarte foarte aromata)
  • coaja de la o portocala razuita

Crema de branza dulce:

  • 650 gr branza dulce
  • 300 gr smantana grasa
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • vanilie dupa gustul personal

2 borcane piersici in sirop( compot)

Mod de preparare

Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto).

Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente:

Maiaua se prepara din drojdie laptele caldut si zaharul, se lasa pentru 15 minute la loc caldut( sa creasca).

Se topeste untul( insa atentie, nu se pune fierbinte niciodata), si se framanta apoi totul pana se leaga aluatul. se lasa la crescut pentru aproximativ 45 de minute la caldura.

Impartim coca in doua bucati una mai mare si alta mai micuta.

Intre timp se prepara crema de branza mixand sau la tel branza cu smantana, zaharul vanilia si ouale.

Se imparte in functie de tavi cantitatea. Putem alege sa preparam intr-o tava mai mare si renuntam atunci sa mai impartim compozitia.

Se aseaza deasupra piersicile. O mai lasam la cald pana incingem bine cuptorul.

Cocem la focul incins bine la 180 de grade in jur de 35- 40 de minute. Se va rumeni frumos pe margine iar in mijloc va ramane ferma la apasare.

O servim dupa pofta ...e buna foc!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Ochelari

Postat de diaconta

Desert prajitura Ochelari

  Visinele le-am spalat, am scos sâmburii si le-am lasat cu zahar pâna ce au lasat sirop si zaharul s-a topit. Le-am scurs apoi, siropul l-am amestecat cu o lingura de...

Citeste continuarea

Desert placinta in straturi, de post

Postat de Constelatialeu

Desert placinta in straturi, de post

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2013, 22:44
super
la 27.04.2013, 22:45
Delicioasa
la 27.04.2013, 22:46
Buna rau!
la 27.04.2013, 22:47
Muninata combinatie!
la 27.04.2013, 22:48

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking