Prajitura cu branza, frisca si capsuni

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
4 Feb 2015 | 5721 vizualizari
Prajitura cu branza, frisca si capsuni

O prajitura absolut delicioasa, cremoasa dar totodata usoara pentru stomac si nu foarte dulce. Ai mei au zis ca e prajitura adunata :)))), pentru ca am pregatit-o cu ingrediente ce le aveam prin frigider si congelator, doar piscoturi a trebuit sa cumpar...Asa se face economie si in acelasi timp ii si rasfeti pe cei dragi ;)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr miam miam de vanilie sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr capsuni congelate
  • 18 piscoturi
  • compot de visine pentru insiropat
  • 4-5 patratele de ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat.

Blatul:

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Frisca lichida o amestecam cu smantana, le mixam pana devin spuma. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Incorporam miam miam, apoi frisca si le amestecam usor cu o paleta de silicon sa obtinem o crema aerata. Capsunile le taiem bucatele si le adaugam in crema.

Peste blatul rece punem cam jumatate din crema si o nivelam. Piscoturile le trecem prin compot de visine, le asezam unul langa altul peste crema, apoi le acoperim cu restul de crema. Ciocolata o taiem bucatele si o presaram deasupra, apoi dam prajitura la rece pentru 2-3 ore.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

Blatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2015, 21:38
delicioasa
la 04.02.2015, 21:42
Faina rau de tot!
la 04.02.2015, 21:45
ce frumusete de prajitura Rocsi
la 04.02.2015, 21:48
la 04.02.2015, 21:51
Rocsi,doar ''un colt'' vreau!m-am indragostit de cremele cu branza dulce!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking