Ingrediente
- Aproximativ 1 kg branza dulce de vaci
- 5 oua
- 200 gr zahar brut
- 1 praf mic de sare
- Coaja rasa de la 1 lamaie bio
- Zeama de la 1 lamaie
- 200 gr lapte de cocos
- 100 gr smantana grasa
- 50 gr unt gras topit
- 100 gr stafide sultana
- 100 gr caise deshidratate
- 70 gr ananas deshidratat
- 100 ml rom (bautura alcoolica, nu esenta)
- 3 linguri faina
- 2 linguri amidon
- ½ lingurita turmeric(optional)
- Pentru lamaile confiate:
- 1 lamaie bio (lamaia de la care am folosit coaja)
- 100 ml apa
- 4 linguri zahar
- Pentru décor: zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare
Pentru inceput, la aceasta prajitura ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat pentru o ora. Branza de vaci bine scursa de zer o zdrobim bine cu furculita. Ouale intregi le mixam impreuna cu un praf mic de sare si zaharul brut pana devin spumoase si capata consistenta unei crème. Adaugam untul topit si racit,coaja rasa de la o lamaie de marime medie si zeama de la o lamaie mica. Amestecam cu un tel tip para sau tot cu mixerul pana la incorporare. Adaugam smantana si laptele de cocos(doar compozitia solida din conserva de lapte) si mixam din nou pana la incorporarea completa. Faina o amestecam cuturmericul, amidonul si o adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final adaugam fructele scurse de rom si amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda mai mare sau doua tavi mai mici de silicon, eu am folosit una rotunda si una in forma de inima. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 45-50 minute, pana prajiturile sunt rumene la suprafata. Le lasam sa se raceasca complt apoi le scoatem din forme le punem pe platou.
Pentru lamaile confiate: lamaia bio de la care am folosit coaja o taiem in felii subtiri. Punem feliile de lamaie intr-o craticioara, adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana siropul scade, atentie sa nu se caramelizeze, iar feliile de lamaie au devenit transparente. Inpungem cu o scobitoare prajiturile din loc in loc si le insiropam cu siropul ramas de la lamaile confiate. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si asezam deasupra felii de lamaie confiata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|