Prajitura cu branza, merisoare si bezea

Postat de merisor67 in Prajituri
6 Ian 2014 | 8609 vizualizari
Prajitura cu branza, merisoare si bezea

Trebuia sa fac ceva cu branza pe care o aveam prin frigider si m-am gandit la prajitura Rudy, dar am combinat ingredientele altfel asa ca a iesit o prajitura si mai buna.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • 1 varf lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza sarata
  • 350 gr urda
  • 150 gr zahar
  • 50 gr merisoare
  • 2 oua +1 galbenus
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 varf lingurita de sare
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru blat: frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna  cu cacaoa si praful de copt.

Framantam un aluat sfaramicios pe care il punem intr-o folie si il dam la congelator pentru 30 de minute.

Pentru crema de branza: dam branza sarata pe razatoarea mare, apoi o amestecam cu urda, ouale si zaharul, adaugam esenta si coaja de lamaie si in final merisoarele si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt, eu am folosit o tava de 30/40 cm.

Scoatem aluatul din congelator si il dam pe razatoarea mare.

Asezam firimiturile formate in tava si intindem compozitia de branza deasupra.

Dam tava la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp pregatim bezeaua: batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si batem pana obtinem o bezea tare.

Scoatem tava din cuptor, adaugam bezeaua deasupra si dam din nou la cuptor la 175 de grade pentru 15 minute.

Este delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, merisoare si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Mon Cheri

Postat de privatelaura

Prajitura Mon Cheri

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie! Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un...

Citeste continuarea

Mille-feuilles sablé cu fructe de padure

Postat de comanligia

Mille-feuilles sablé cu fructe de padure

Se amesteca faina cu praful de copt.Galbenusurile se bat cu zaharul pana devine o compozitie alba apoi se adauga untul,apoi faina cu praful de copt. Se amesteca toate bine pana devine omogena.Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 19:43
Brânză, merișoare și bezea ce poate fi mai savuros!
la 06.01.2014, 19:46
O super prajiturica dar mas portia mea pentru cine papa urda si branzica sarata ca eu nu
la 06.01.2014, 19:49
Rocsi, noi papam de toate
la 06.01.2014, 19:50
Asa este, Cris, e un deliciu!
la 06.01.2014, 19:52
arata grozav coloristica si totul . citesc mai tarziu. nu mai apuc nimic sa fac din ce-mi place

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking