Prajitura cu branza, nuci si caramel

Postat de Poliana in Prajituri
16 Apr 2013 | 8341 vizualizari
Prajitura cu branza, nuci si caramel

Am adus pentru voi o prajitura grozav de buna, ce combina nucile si cacaoa intr-un mod delicios, acompaniate de rauri de caramel. Nu v-am convins inca? Sa trecem la reteta si apoi mai vedem :)

Ingrediente

  • Baza
  • 200 gr biscuiti integrali
  • 2 linguri cacao
  • 70 gr unt
  • Umplutura
  • 100 gr caramel
  • 100 gr ciocolata neagra bucati
  • 600 gr crema de branza
  • 3 oua
  • 1 cana smantana
  • 1/4 cana cacao
  • 1/3 cana zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr nuci prajite si tocate grob
  • Decor
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • caramel
  • picaturi de ciocolata

Mod de preparare

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam fin. Peste ei adaugam untul topit si cacaoa si omogenizam. Tapetam o forma de tort cu peretii detasabili cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de diametru 21cm. Punem biscuitii la baza formei si apasam bine. Introducem crusta pentru 10 minute la 180 de grade. Scoatem tava din cuptor si o lasam putin la racorit. 

Peste crusta punem caramelul, avand grija sa nu ajungem pana pe marginile tavii, iar peste caramel punem ciocolata taiata grob. 

Crema de branza (la temperatura camerei) o mixam impreuna cu smantana, cacaoa, praful de sare si zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare ou. La sfarsit incorporam nucile prajite si maruntite usor impreuna cu esenta de vanilie. Omogenizam apoi turnam crema peste crusta.

Coacem cheesecake-ul timp de o ora la 160 de grade. Daca vi se pare inca prea moale (centrul trebui sa se miste usor, dar sa nu fie lichid) mai lasati 10 minute.  Lasam cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa timp de doua ore dupa care il introducem la frigider preferabil peste noapte, sau minim 6 ore.

Pentru decor mixam smantana pentru frisca timp de 1 minut, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se intareste bine. Decoram cheesecake-ul cu frisca, picaturi de ciocolata si rauri de caramel :D A fost prea bun, l-am facut deja de doua ori pentru ca prima oara nu a apucat sa fie pozat.

Enjoy!
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Negresa de post

Postat de ralu_ca

Negresa de post

Intr-un bol incapator amestec faina, zaharul, cacao, bicarbonat sodiu, sare si omogenizez cu un tel ingredientele. Apoi torn cafeaua, uleiul, esenta si otetul amestecandu-le foarte bine. Trebuie...

Citeste continuarea

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Strat de mere: Se incepe cu pregatirea merelor: dupa ce au fost curatate de coaja si de seminte si spalate, se dau pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2013, 16:25
Minunata!!! Si pentru ca sunt prima, ma servesc din plin
la 16.04.2013, 16:26
ce bine arata
la 16.04.2013, 16:27
Dya, multumesc mult Serveste cu incredere
la 16.04.2013, 16:27
la cum arata eu as vrea toata prajitura
la 16.04.2013, 16:28

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking