Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate

Postat de marianascarlat in Prajituri
4 Feb 2014 | 3760 vizualizari
Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate

Acum ceva timp am cumparat doua pachete cu cate 3 budinci de la Dr. Oetker pentru ca aveau cadou cate o lingurita simpatica. De atunci ma tot chinui sa le termin, sa fac ceva cu ele. Asa ca m-a tentat reteta Timeei pentru ca era cu budinca. Eu am adaptat-o in stilul meu.Astazi am trecut la treaba.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 plic budinca de caramel
  • 3 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri cirese confiate
  • 3 linguri merisoare
  • 3-4 linguri sirop de la dulceata de gutui
  • o mana migdale feliate
  • un pachet de glazura caramel

Mod de preparare

Ieri seara am pus ciresele si merisoarele spalate bine intr-o ceasca. Am pus peste ele o esenta de rom si cateva linguri de vin alb pana le-am acoperit. Am lasat ceasca cu cirese si merisoare in frigider pana astazi cand m-am apucat de pregatit prajitura.

Am pregatit budinca confor instructiunilor de pe plic cu ingredientele pe care le-am trecut mai sus(3 linguri de zahar si 400ml lapte). Si am lasat-o sa se raceasca pana am pregatit blatul.  Am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile cu un praf de sare. Apoi am adaugat si zaharul si am mixat vreo 2-3 minute, am adaugat pe rand cate un galbenus si am mixat dupa fiecare  cu viteza mai mica. La fel am procedat si dupa ce am adaugat uleiul si laptele. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor cu mixerul oprit pana s-a incorporat bine toata faina.                            

Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda cu fundul detasabil pe care am unso cu unt si am tapetat-o cu faina. Peste aluat am pus cu lingurita budinca din loc in loc dupa inspiratie, apoi am pus la fel si ciresele si merisoarele.

Am bagat forma in cuptorul incins la 180 de grade si am lasat-o la copt 35-40 de minute. Nu am scos-o din cuptor pana n-a recut si proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit destul am scos prajitura pe un platousi am  intins  in centru cele 4 linguri de sirop de la dulceata de gutui, ca sa adere fulgii de migdale, am pus fulgii si am pregatit glazura caramel dupa instructiunile de pe plic si am intins-o pe marginea prajiturii. Cam asta a fost tot.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa, reteta clasica

Postat de merisor67

Negresa, reteta clasica

Intr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele. Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa. O...

Citeste continuarea

Tarta TATIN

Postat de Dea_Dea

Tarta TATIN

Aluatul: Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta. Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2014, 21:13
ce deliciu
la 04.02.2014, 21:14
Cireşe şi merişoare combinate cu caramel. Faină combinaţie.
la 04.02.2014, 21:18
Ce bunatate!
la 04.02.2014, 21:23
bunnn
la 04.02.2014, 21:24

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking