Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 albusuri
- 150 g zahar
- 3 linguri fulgi de nuca de cocos
- 3 linguri faina
- 3 linguri bilute de ciocolata
- 1 lingurita praf de copt
- Pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 2 pliculete cu ness
- 100 g unt
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
- 50 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura coniac
Mod de preparare
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Intr-un castron separat amestecam faina cu fulgii de cocos, praful de copt si bilutele de ciocolata. Incorporam apoi in spuma de albusuri, amestecand usor cu o spatura, cu miscari de jos in sus.
Turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenste usor si incepe sa se desprinda de pe marginea tavii. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin pufoase ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam usor, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele in care am dizolvat cafeaua, omogenizam si punem vasul la baine marie. Amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam la racit.
Untul moale la temperatura camerei il incorporam in budinca racita.
Turnam crema peste blatul racit, nivelam si dam la frigider pana preparam glazura.
Glazura:
Ciocolata o topim la foc mic cu untul si smantana. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit. Turnam glazura peste prajitura si dam din nou la frigider pana se intareste.
Se portioneaza dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|