Ingrediente
- Pentru foi
- 3 oua
- 5 linguri zahar farin
- 10 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 800 gr faina
- 2 zahar vaniliat
- 1 plic amoniac
- 1 lingurita suc lamaie (sau otet)
- Pentru crema
- 250 gr zahar pentru caramel
- 250 gr pentru crema
- 4 oua
- 250 gr nuca macinata
- 300 gr rama
- 2 zahar vaniliat
- 3 linguri faina
- Pentru glazura
- 250 gr ciocolata menaj
- 30 gr rama (1 lingura)
- 50 ml lapte
- 30 gr bombonele colorate pentru decor
Mod de preparare
Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru si adaugam treptat faina framantand pana (ne ramane mana curata, adica nu se mai lipeste aluatul de mana).
Formam o bila, acoperim cu o folie si lasam la rece 30 minute. Apoi impartim aluatul in trei parti egale, intindem si punem pe dosul tavii unse (daca foaia este mai mare decat tava, cu un cutit taiem marginile sa ramana dreapta), apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Repetam operatia pana terminam foile.
Crema: Mixam ouale cu 250 gr zahar si zaharul vaniliat,apoi adaugam laptele si cele trei linguri de faina, punem pe aburi si lasam sa fiarba pana devine ca o budinca. Adaugam nuca macinata, margarina taiata cuburi, lasam sa se incorporeze bine, apoi adaugam cele 250 gr zahar caramelizat. Amestecam bine, lasam putin sa se raceasca si incepem sa umplem foile (foaie, crema, foaie)
Glazura: Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, adaugam laptele si Rama si lasam sa se topeasca bine, apoi intindem peste ultima foaie cu miscari repezi (sa nu se intareasca ciocolata). Ornam cu bombonele colorate pentru decor. Lasam sa se inmoaie pana a doua zi, apoi portionam dupa preferinta.
Sa va fie de folos si reteta mea!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel a la merisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|