Preparam mai intai bilutele de cocos.
Punem branza intr-un bol, adaugam zaharul si putina sare si le amestecam bine.
Eu am pus zahar pudra.
Adaugam galbenusurile, grisul, nuca de cocos si omogenizam bine compozitia.
Formam apoi bilute cat mingea de ping pong si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru blat, rupem ciocolata in bucati si o punem la topit, impreuna cu untul si laptele.
Cand se dilueaza totul, omogenizam bine compozitia si o dam deoparte de pe foc.
Separam albusurile de galbenusuri, adaugam si cele trei albusuri ramase de la bilutele de cocos, presaram putina sare si le mixam bine pana devin spumoase.
Adaugam treptat zaharul, rasnit in prealabil, si mixam in continuare la treapta maxima pana obtinem o bezea tare.
Stingem bicarbonatul de sodiu in zeama de lamaie si il adaugam peste bezea, adaugam apoi galbenusurile, omogenizam si turnam in fir subtire ciocolata topita si usor calduta, mixand la treapta inferioara pana se omogenizeaza bine, apoi scoatem mixerul si introducem o paleta.
Adaugam esenta de rom si faina, lingura cu ligura, cernand-o deasupra vasului, impreuna cu praful de copt si amestecam usor compozitia, de sus in jos, pentru a nu se lasa.
Eu am adaugat faina pana cand am obtinut o compozitie de consintenta celei de chec.
Turnam compozitia peste bilutele de cocos si adaugam din loc in loc visinele pe care le presam sa intre in interiorul blatului.
Dimensiuni tava: 23/36 cm.
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, dar nu uitam sa facem si testul cu scobitoarea.
Portionam prajitura rece si incercam sa introducem cutitul pe la jumatatea bilutelor, pentru un aspect placut.
Se pudreaza usor cu zahar si se serveste cu multa pofta. :)