Ingrediente
- 200 g unt 82% grasime
- 5 oua
- 200 g faina
- 200 g îndulcitor Green Sugar
- 1 lingura iaurt 10% grasime
- 5 g praf de copt
- Vanilie
- Coaja lamâie
- Sare
- 250 g mascarpone
- 140 g brânza pufoasa Delaco
- 4 picaturi îndulcitor lichid Green Sugar
- Un borcan 420 ml cu vişine pentru prajituri
Mod de preparare
Am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa.
Am adaugat pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare..apoi faina amestecata cu praful de copt ,iaurtul si aromele.
Am mixat albusurile cu un praf de sare si le-am încorporat usor în compozitie.
Am rasturnat compozitia în tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Crema mascarpone am mixat-o cu branza pufoasa si am adaugat câteva picaturi de îndulcitor Green Sugar,apoi am pus-o din loc în loc peste compozitia din tava.
Peste brânza am pus visinele scurse de sirop.
Am pus prajitura la cuptor la 200 de grade pentru 35-40 de minute.
Ultimele 10 minute am redus temperatura la 180 de grade.
Este util însa sa verificati cu o scobitoare când este copt.
Este un blat umed si usor pufos,aromat de crema de brânza si completat de gustul acrisor al visinelor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|