Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Postat de diaconta in Prajituri
30 Oct 2015 | 6296 vizualizari
Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Pentru acest week-end am pregătit o prăjiturică foarte simplă dar deosebit de gustoasă.Că doar nu e neapărat nevoie să ne complicăm pentru a avea un desert delicios. Si am să vă spun că este şi sănătos şi mai „light” pentru că am înlocuit zahărul cu îndulcitorul natural Green Sugar,un îndulcitor pe bază de stevia,cu zero calorii şi zero indice glicemic. Nu trebuie să vă faceţi probleme,acesta nu schimbă deloc gustul preparatelor,eu chiar m-am îndrăgostit de el.

Ingrediente

  • 200 g unt 82% grasime
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g îndulcitor Green Sugar
  • 1 lingura iaurt 10% grasime
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie
  • Coaja lamâie
  • Sare
  • 250 g mascarpone
  • 140 g brânza pufoasa Delaco
  • 4 picaturi îndulcitor lichid Green Sugar
  • Un borcan 420 ml cu vişine pentru prajituri

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa.

Am adaugat pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare..apoi faina amestecata cu praful de copt ,iaurtul si aromele.

Am mixat albusurile cu un praf de sare si le-am încorporat usor în compozitie.

Am rasturnat compozitia în tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Crema mascarpone am mixat-o cu branza pufoasa si am adaugat câteva picaturi de îndulcitor Green Sugar,apoi am pus-o din loc în loc peste compozitia din tava.

Peste brânza am pus visinele scurse de sirop.

Am pus prajitura la cuptor la 200 de grade pentru 35-40  de minute.

Ultimele 10 minute am redus temperatura la 180 de grade.

Este util însa sa verificati cu o scobitoare când este copt.

Este un blat umed si usor pufos,aromat de crema de brânza si completat de gustul acrisor al visinelor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2015, 00:13
buna buna
la 31.10.2015, 00:26
Arata divin! Si iubesc atat de mult combinatia crema de branza si visine mai ales in prajituri!
la 31.10.2015, 00:34
Like, like, likeee!
la 31.10.2015, 00:37
E numai de bine pe aici . praji delicioasa ,ora potrivita , nu prea tarziu pentru mine ... si Dia indragostita )
la 31.10.2015, 00:39
Mihaela ))ma gandeam de unde ai dedus c-as fi indragostita,apoi mi-am dat seama

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking