Prajitura cu crema de castane

Postat de Teo in Prajituri
2 Sep 2010 | 8435 vizualizari
Prajitura cu crema de castane

....in sfrasit am gasit piure de castane si m-am gandit sa incerc aceasta prajitura pe care am gasit-o tot aici, facuta de ala_oancea

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri gris
  • 8 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 370 g piure de castane
  • 200 ml frisca lichida
  • Pt ornat
  • 1 ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi nuca macinata, grisul, esenta si praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor pentru aprox. 30 min.

Intre timp se bate frisca si se amesteca cu piureul de castane.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua si se adauga crema din care oprim 2 lingusi pt a unge partea de sus a blatului. Deasupra razuim ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu piure de castane

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...

Citeste continuarea

Prajitura Quiky

Postat de anuta

Prajitura Quiky

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2010, 22:32
Daca asezam compozitia in tava rotunda si taiam blatul in trei iesea un tort in toata regula; are un gust plin de aroma, nu credeam ca poate iesi un blat atat de pufos din gris!va indemn sa incercati, e nemaipomenit !
la 02.09.2010, 22:38
Interesanta reteta! N-am luat niciodata piure de castane.
la 02.09.2010, 22:50
pireu de castane..... am venit dupa miros,cu tot cu furculite
la 02.09.2010, 22:51
am un borcan de piure de castane in frigider ....
la 02.09.2010, 22:51
buna trebuie sa fie....eu traiesc in zona unde castanii sunt la ei acasa,dar n-am folosit niciodata castane pentru prajituri

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking