Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit

Postat de papabundetot in Prajituri
1 Mai 2014 | 11773 vizualizari
Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit

Am pregatiti aceasta reteta cu o zi inainte de ziua mea pentru a o duce colegilor la munca,(si ei au fost draguti cu mine si mi-au facut un cadou frumos),si cautam o reteta rapida si buna si am gasit-o pe blogul dulciurifeldefel.ro al unei fete talentate Miha Simiuc ,aici http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-de-branza-si-nuci-caramelizate/ Eu am adaptat reteta la ce aveam eu prin casa dar m-a ajutat mult ca am avut un punct de plecare.

Ingrediente

Am folosit pentru blat:

  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de menta
  • 100 gr ciocolata alba

Pentru crema:

  • 200 gr frisca lichida
  • 200 gr mascarpone

Pentru ornat:

  • 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul: Am cernut intr-un castron faina,cacao,praful de copt,zaharul pudra,am adaugat apoi ouale si am amestecat usor cu un tel,apoi uleiul,laptele,esenta si am omogenizat toata compozitia cu ajutorul mixerului.Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra am pus ciocolata alba rupta bucatele mici.Am dat tava la cuptor aproximativ 25 minute (depinde de cuptor) pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat blatul sa se raceasca complet si apoi am facut crema.

Crema: Am mixat bine frisca apoi am adaugat si mascarpone si am continuat sa mixez.Daca doriti mai dulce mai adaugati zahar,eu am considerat ca frisca lichida e suficient de dulce si nu am mai pus. Crema astfel obtinuta am intins-o uniform peste blatul racit si deasupra am presarat nuca de cocos pe care ulterior am prajit-o putin intr-o tigaie pe aragaz,pana cand a devenit aurie.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi glazurate

Postat de AlexTeacher

Desert gogosi glazurate

Aluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne...

Citeste continuarea

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Postat de Valclaudia

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2014, 16:52
la 01.05.2014, 16:53
la 01.05.2014, 17:14
la 01.05.2014, 17:14
interesanta prajiturica!
la 01.05.2014, 17:34
foarte faina

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking