Prajitura cu doua creme

Postat de mimmi in Prajituri
16 Aug 2010 | 16891 vizualizari

Am luat reteta din revista practic in bucatarie si am facut-o de Sfanta Maria.

Ingrediente

blat:

  • 6 linguri faina,
  • 6 oua,
  • 250 g zahar(eu am pus numai 200)
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet

.Pentru creme:

  • 3 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 250 g zahar(am pus 200 g)
  • 1 cana lapte,
  • 1 pachet margarina pentru prajituri,
  • 2 linguri cacao,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 3 pachete biscuiti piknik.

Mod de preparare

 blat:

frecam galbenusurile cu zaharul,adaugam cacaua ,faina,bicarbonatul si albusurile batute spuma

.Torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit aproximativ 30 de minute.

Cremele:

Amestecam ouale batute cu faina,laptele si zaharul,apoi le fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.

Dam compozitia deoparte,o lasam sa se raceasca putin apoi adaugam margarina frecata spuma si omogenizezam crema.

Impartim in doua crema.

Intr-o jumatate adaugam cacaua si in una cocosul.Rasturnam blatul racit,intindem crema de cocos,apoi punem biscuitii pe care i-am stropit cu putina apa cu zahar vaniliat.

Peste, intindem crema de cacao

.Presaram cocos pe deasupra.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Mancaruri de post
Supe/Ciorbe
Dulciuri
Mancaruri cu carne
Paste
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare