Prajitura cu foi cu bulion

Postat de farfuriavesela in Prajituri
7 Iun 2014 | 27742 vizualizari

Urmariti reteta video si pregatiti si voi!!!

Ingrediente

  • pentru 4 foi coapte pe dosul tavii de aragaz
  • 15 linguri bulion
  • 15 linguri ulei
  • 9 linguri de zahar
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg faina cernuta
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 800 ml apa
  • 200 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 200 gr gris
  • 4 linguri de zahar, puneti mai mult daca vreti mai dulce
  • praf de sare
  • 35 ml esenta de rom
  • 800 gr gem de prune

Mod de preparare

Pregatim foile astfel

- amestecam zaharul, uleiul, bulionul pana obtinem un sos spumos.

- amestecam bicarbonatul cu faina si cu un praf de sare

- incorporam faina in amestecul cu bulion, amestecand si framantand pana obtinem un aluat ce poate fi intins foaie

- impartim aluatul in 4 parti egale

- intindem cu sucitorul 4 foi subtiri, pe hartie de copt, si le coacem pe dosul tavii de la aragaz, cam 7-8 min

Dimensiunea foilor este de 30x40 cm.

Pregatim crema astfel

- amestecam apa cu laptele, un praf de sare, zaharul si grisul, si pe foc mic amestecam continuu pana grisul se fierbe si se ingroasa.

- dupa ce grisul a fiert se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se tempereze, apoi se adauga untul taiat cubulete, se freaca pana cand untul este incorporat

- adaugam esenta de rom

Asamblare

In tava de la aragaz asezam prima foaie coapta, jumatate din crema obtinuta, a doua foaie, nivelam tot gemul, a treia foaie, restul de crema, ultima foaie.

Se da la rece pana a doua zi cand poate fi portionata.

Se pudreaza cu zahar farin si se consuma cu cei dragi alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Postat de RODIMUR

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2014, 16:54
Ce frumos arata!
la 07.06.2014, 16:57
Ce frumoasa este !
la 07.06.2014, 17:00
O reteta de,, colectie '' Care trebuie testata
la 07.06.2014, 17:01
Si pe asta o am pe lista...tare faina ti-a iesit!!
la 07.06.2014, 17:05
ti-a iesit perfect

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking