Prajitura cu foi cu nuca si crema

Postat de Moni_alex in Dulciuri
22 Apr 2016 | 7985 vizualizari
Prajitura cu foi cu nuca si crema

O prajitura fina cu multa nuca 

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 10 albusuri
  • 10 linguri pesmet
  • 20 linguri de zahar
  • 10 linguri nuca prajita si taiata marunt
  • Pentru crema
  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 250 g unt
  • extract de vanilie
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru ornat
  • 125 g nuci
  • 80 g zahar

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga cate o lingura de zahar apoi se incorporeaza pesmetul si nuca. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Foaia se pune in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 35-40 minute la foc mic .

Galbenusurile se freaca cu zaharul si 3 linguri de lapte apoi se fierbe crema pe baie de aburi pana se ingroasa.

Se lasa la racit dupa care se adauga 250 g unt si se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza bine compozitia.

Crema obtinuta se imparte in doua. intr-o parte se adauga extractul de vanilie iar in cealalta jumatate se adauga 3 linguri cacao.

Pentru nucile caramelizate se topeste zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid se pune miezul de nuca si se amesteca repede astfel incat sa fie acoperite toate nucile cu caramel. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa la racit. Se taie cu cutitul bucati mai mari.

Prajitura se asambleaza astfel: pe prima foaie se intinde crema cu aroma de vanilie peste care se aseaza a doua foaie de prajitura si deasupra crema cu cacao. Peste crema  cu cacao se presara nuca caramelizata.

Se lasa miniim 3 ore la rece apoi se poate servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu nuca si crema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2016, 06:52
Delicioasa!
la 22.04.2016, 08:26
buna buna
la 22.04.2016, 08:31
la 22.04.2016, 08:59
la 22.04.2016, 09:18
Bunaaaa!!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking