Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

Postat de pusikmea in Prajituri
19 Sep 2010 | 12451 vizualizari
Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

Ingrediente

Pt foi:

  •  1ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri miere
  • 150 g zahar
  • 450 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie

Pt crema:

  • 3 oua
  • 450 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  •  75 ml frisca lichida
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Pregatim foile astfel:

Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu , dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul.

Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie, framantam pana se formeaza un aluat fraged si moale ( nu trebuie sa se lipeasca de maini).

Aluatul se imparte in 4, intindem cate o foaie si le coacem pe dosul tavii cateva minute.

Pregatim crema astfel:

Punem laptele la fiert.

Mixam ouale cu zaharul si amidonul, dupa care turnam laptele in fir subtire peste oua.

Punem din nou pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.

La sfarsit punem esenta de vanilie ( esenta se pune la sfarsit pentru ca in timpul fierberii aceasta se evapora)

Dam la racit.

Dupa ce s-a racit bine crema amestecam cu frisca batuta spuma.

Punem crema de vanilie pe prima foaie, cealata foie, crema, nuca de cocos, foaie, crema, foie.

Deasupra punem zahar tos si lasam asa cel putin 6 ore.

Se proportioneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu struguri

Postat de ancutsa

Desert prajitura cu struguri

  Pentru foi: într-un castron mai mare se amestecă ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2010, 11:49
ce avatar frumos...............si ce prajiturica buna.............pup,pusik..............
la 19.09.2010, 11:53
multumesc medi, pup dulce dulce
la 19.09.2010, 12:10
Cat de bune sunt foile cu miere ! Ehe,heeeee, crma colorata cu ce ai facut-o ?Oricum este o prajitura foarte buna !
la 19.09.2010, 12:11
Si de aici vreau o bucata,si Medi are dreptate,frumos avatar ti-ai pus.
la 19.09.2010, 12:15
multumesc bunica. am pus un strat de nuca de cocos rosu, vruiam un strop de culoare

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking