Ingrediente
- pentru foi:
- 225g zahar
- 45g margarina
- 2 oua
- 10 linguri miere
- 1 lingurita bicarbonat
- aprox. 600g faina
- Pentru crema de lamaie:
- 200ml lapte
- o cescuta cu gris
- 1 lingurita coaja de lamaie razuita fin
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 50 g unt
- 100 g zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 200g gem acrisor - de caise in reteta de baza, eu am folosit gem de prune
- 4 linguri nuci macinate
Mod de preparare
Am amestecat la cald (pe foc moale) mierea, zaharul si margarina pana s-au omogenizat (doar vreo 4-5 minute), am luat de pe foc si am adaugat oualele pe rand, cand compozitia era doar calduta, apoi am adaugat faina si bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de suc de lamaie, apoi am omogenizat coca.Se imparte coca in 3 buc. egale, care se intind pe dosul tavii unse cu ulei sau tapetata cu hartie si se coc pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.Intre timp am preparat un gris cu lapte. Cand a fost gata am adaugat aromele, apoi am lasat sa se mai raceasca. Cand era caldut spre rece am adaugat untul si sucul de lamaie si am omogenizat.Gemul l-am amestecat cu nucile razuite.
Montarea:
am pus o foaie, apoi un strat de crema cu gris si lamaie, alta foaie, apoi un strat de gem cu nuci si inca o foaie deasupra.Am pus o tava deasupra si o carte mai grea si am introdus prajitura in frigider. Dupa cateva ore am scos-o, am taiat-o in doua parti pe lungime, am uns una dintre parti cu ciocolata si am asezat deasupra cealalta bucata.Am introdus din nou prajitura in frigider si am servit-o a doua zi, dupa ce am portionat-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|