Prajitura cu frisca

Postat de nadea68 in Prajituri
8 Noi 2013 | 27357 vizualizari
Prajitura cu frisca

Si cum azi am doi sarbatoriti in familie:unul e tatal meu si altul e baiatul meu va servesc cu prajiturele

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • 1/2 pahar ulei
  • 15g praf de copt
  • praf de sare

Crema

  • 200 ml frisca lichida
  • 150g ciocolata amaruie

Ornat

  • 200 ml frisca
  • 100g zahar pudra
  • 50 g ciocolata( topita)
  • 20g unt
  • esenta de rom

Mod de preparare

Eu am inceput cu crema.Frisca lichida se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se incalzeste pana se topeste ciocolata.amestecam incontinu.

Cand se raceste o punem la rece in frigider.

Blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Batem galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si obtinem o crema.

Adaugam uleiul.

Faina o amestecam cu cacao si praful de copt.

Adaugam faina la galbenusuri.Adaugam si esenta de rom.

albusurile le batem spuma cu un praf de sare.adaugam la galbenusuri amestecand cu o paleta da jos in sus.

Luam o tava 24/22 in care punem hartie pentru cuptor si turnam compozitia de blat.

Dam la cuptor 30-40 minute la 200°sau pana cand facand testul scobitorii blatul e copt.

Dupa ce scoatem blatul ,il lasam la racit.Facem crema,scoatem  frisca cu ciocolata din frigider si o batem cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa.

Insiropam blatul cu 200ml apa fiarta si esenta de rom.

Deasupra punem crema si peste crema frisca pe care o obtinem di frisca lichida si zahar pudra batuta cu mixerul.

Eu am portionat-o si am incheiat ornatul cu ciocolata pe care am topit-o cu unt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Postat de caroline

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Cum se prepara Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii Incepem prin prepararea blatului, separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 30 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2013, 17:51
ce buna eeee!!!!!
la 08.11.2013, 17:54
delicioasa
la 08.11.2013, 17:55
Sunt super si La multi ani sarbatoritilor!!
la 08.11.2013, 17:55
yummmyy
la 08.11.2013, 17:56
La multi ani ! Tare frumoase sunt ..

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking