Prajitura cu fructe seci si cirese

Postat de comanligia in Prajituri
14 Mai 2014 | 13694 vizualizari
Prajitura cu fructe seci si cirese

O prajitura aromata care se poate servi la un ceai,cafea dar si cu lapte cald sau lapte batut rece :)

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 400 gr unt
  • 2 fiole de esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • fructe seci(piersici,caise,mere,prune)
  • cateva cirese din compot
  • ciocolata ptr ornat

Mod de preparare

Am separat mai intai ouale,am batut albusul spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul in ploaie si am batut bine cu mixerul pana s-a topit zaharul.

Apoi am adaugat galbenusurile si am amestecat bine,dupa care am adaugat pe rand,untul topit,faina in ploaie care a fost data prin strecuratoare si amestecata cu praful de copt.

Am adaugat la final esenta de vanilie si fructele seci taiate marunt,apoi ciresele din compot scurse de zeama.

Dupa ce au fost toate incorporate,am turnat compozitia intr-o forma de prajitura sau tarta cu model,unsa cu unt,apoi am dat la cuptorul incins la 180°c iar la final am facut testul cu scobitoarea.Am lasat la racit dupa care am scos din forma si am servit o felie cu o cafea buna.

Cum am spus in introducere se poate servi nu numai cu cafea dar si cu un ceai aromat,lapte cald,suc,lapte batut etc.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe seci si cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

Postat de RODIMUR

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos  și vanilia, mixând...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de diana_k

Desert nuci umplute

Aluat: Batem ouale cu zaharul, nu trebuie insistat prea mult, adaugam uleiul, esentele si la final faina, aproximativ 600 g de grame. Avem nevoie de un aluat moale, nelipicios, daca punem prea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2014, 17:27
Aoleu! M-ai omorat cu bunaciunea asta.
la 14.05.2014, 17:28
Buna !!!
la 14.05.2014, 17:34
la 14.05.2014, 17:35
o bunatate ce arata demential
la 14.05.2014, 17:44
Ce bine arata!!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking