Prajitura cu gem si nuca (de post)

Postat de farfuriavesela in Prajituri
8 Mai 2014 | 25478 vizualizari

In filmul de mai jos puteti vedea cum am preparat eu aceasta prajitura, nu trebuie sa-l ratati!!

Ingrediente

  • Pentru 3 foi
  • 200 gr zahar tos
  • 250 ml bors
  • 250 ml ulei
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cat cuptinde (eu am avut nevoie de aprox 1 kg) pentru a forma un aluat ce poate fi intins cu sucitorul
  • Pentru umplutura dintre foi
  • 800 gr gem de prune (orice al gem facut in casa)
  • 300-400 gr nuca macinata in robotul de bucatarie Gemul si nuca se amesteca, se imparte in doua parti egale si se pune intre foi.
  • Pentru ornat
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se amesteca, formand un aluat ce se va imparti in trei parti egale si se va intinde foi ce se vor coace pe fundul tavii de cuptor. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit in aprox. 10-15 min.

Gemul si nuca se amesteca, se imparte in doua parti egale si se pune intre foi.

Ciocolata se topeste la main-marie, adica se pune o cratita cu apa pe foc sa fiarba, iar ciocolata se pune intr-o cratita mai mica, ce se va aseza in prima cratita, fara a se scufunda prea mult.. Fierbinteala apei va topi ciocolata fara sa o arda. Se va incorpora si uleiul, pentru ca ciocolata sa fie mai lucioasa si sa se poata taia mai usor.

Concluzionam: Am copt 3 foi, le umplem cu gem si nuca macinata, iar pe deasupra punem ciocolata topita si pe care o intindem bine.

Dam prajitura la rece, pana a doua zi pentru a se putea portiona. Nu se poate taia imediat pentru ca foile sunt destul de crocante, asa ca trebuie sa aveti rabdare, dar a doua zi prajitura se va fragezi si se va taia frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa de post cu visine si nuca

Postat de mirela0911

Desert negresa de post cu visine si nuca

Laptele de cocos se toarna intr-un bol impreuna cu apa minerala. (Eu am avut din conserva, a trebuit sa-l incalzesc usor pentru a-l putea scoate). Se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Incepeti cu pregatirea  umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2014, 14:44
Imi place cum arata!
la 08.05.2014, 14:46
la 08.05.2014, 15:07
la 08.05.2014, 15:07
este si buna
la 08.05.2014, 15:13
cred ca este tare buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking