Prajitura cu gris (Sfouf) - Gordon Ramsey

Postat de andaoana in Prajituri
23 Iul 2014 | 7460 vizualizari
Prajitura cu gris (Sfouf) - Gordon Ramsey

Am primit de ziua mea o carte de bucate a bucatarului Gordon Ramsey. Acolo am vazut reteta si fiind aveam lapte acasa in exces am zis sa o incerc . Este o prajiturica perfecta langa o cana de cafea , sau langa un ceai fierbinte.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -600 ml lapte
  • -450 gr gris(18 linguri)
  • -400 gr zahar (13 linguri)
  • -2 oua
  • -200 gr unt
  • -1 lingura apa flori de portocal
  • -2 linguri dulceata de portocale
  • -1 plic praf de copt
  • -150 gr faina ( 7 linguri)
  • -1 lingurita curcuma
  • Extra :
  • -unt pentru uns tava
  • -100 gr fulgi de migdale
  • -200 ml gem de caise

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt .

Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma

Separat amestecam ouale cu zaharul , adaugand laptele , untul topit , apa de portocal si gemul .

Adaugam in castronul cu ingredientele uscate cate putin din amestecul cu lapte.si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma . Turnam in tava , nivelam si presaram deasupra fulgi de migdale .

Prajitura o punem in cuptor si dupa aproximativ 35-40 minute va fi rumenita frumos deasupra , iar scobitoarea trebuie sa iasa curate .

Scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. Ungem cu gemul de caise , portionam si servim rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris (Sfouf) - Gordon Ramsey" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert guguluf cu mere

Postat de panacris

Desert guguluf cu mere

Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic. Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si pere

Postat de merisor67

Desert placinta cu mere si pere

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2014, 15:17
Foarte interesanta! Apropo....va iesi galbena daca aveti oua de tara autentice.....mie mi-a iesit un chec galben parca pusesem sofran.....!
la 23.07.2014, 15:19
posibil , oricum curcuma trebuia pusa in primul rand pentru culoare
Multumesc Georgiana
la 23.07.2014, 15:20
am venit la o portie !
O bunatate de prajitura!
la 23.07.2014, 15:21
cu mare drag
la 23.07.2014, 15:51

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking