Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone

Postat de maisondenisse in Dulciuri
6 Noi 2015 | 5037 vizualizari
Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone

O prajitura incredibil de pufoasa, light, racoroasa si extrem de delicioasa. Imi place atat de mult pentru ca este la fel de buna pe cat de bine arata.

Ingrediente

Blat:

  • 2 oua
  • 70g zahar
  • 70 g faina
  • 1praf de sare
  • 1 lingurita ulei

Mousse de mascarpone:

  • 2 galbenusuri
  • 70 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • Esenta de vanilie

Jeleu de afine:

  • 500 g fructe de padure
  • 80 ml apa
  • 150 g zahar
  • 8 g gelatina
  • 2 linguri apa rece

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare

Jeleu de fructe de padure:

   Gelatina se lasa la hidradat cateva minute  in apa rece.

    Fructele de padure se fierb pe foc mic impreuna cu apa si zaharul pana se ingroase precum o dulceata mai moale. Se ia de pe foc si se trece printr-o sita fina.

    Gelatina se dizolva in cuptorul la microunde si se incorporeaza in sosul de fructe de padure.

    O tava se tapeteaza cu folie alimentara peste care se toarna jeleul de fructe de padure si se da la congelator pentru minim 1 ora.

Blat:

    Ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul si se amesteca putin, apoi incorporam faina cernuta.

     Compozitia se toarna intr-o tava tepatata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

   Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Mousse de mascarpone:

    Laptele impreuna cu zaharul se pune intr-o oala si se pune pe foc. Intre timp batem galbenusurile peste care adaugam laptele caldut si punem din nou compozitia pe foc. Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.

    Gelatina se hidrateaza, apoi se incalzeste la cuptorul cu microunde si se incorporeaza in crema de oua.

    Branza mascarpone se mixeaza, apoi separat se bate bine si frisca.

    In crema de oua se incorporeaza branza mascarpone si frisca, se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Sirop:

     Punem pe foc apa impreuna cu zaharul si fierbem pana ce acesta se topeste, adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Ansamblare:

      In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara peste care se aseaza blatul, se insiropeaza si se pune ¼ din mousse-ul de mascarpone. Peste acesta se aseaza jeleul de fructe de padure intarit, apoi se pune restul de mousse de mascarpone.

      Se lasa la rece 1-2 ore si se decoreaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Guguluf cu fistic si portocale

Postat de panacris

Guguluf cu fistic si portocale

Untul moale se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilinat, până se încorporează zahărul. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, împreună cu zeama de...

Citeste continuarea

Crema cu mascarpone , capsuni si amarettini

Postat de cris2711

Crema cu mascarpone , capsuni si amarettini

Se curata capsunii, se taie codita si se taie in sferturi. Doi,trei se pun la o parte pentru decor. Restul de capsuni se mixeaza cu Blenderul pana se obtine un sos cremos in care se adauga 50...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2015, 19:45
la 07.11.2015, 00:38
Tare bine arata sectiunea!
la 07.11.2015, 22:00
Grozava prajitura asta!
la 08.11.2015, 09:40
Tare buna!!
la 09.11.2015, 13:05
Multumesc mult!! :*

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking