Prajitura cu lapte "Joya" si mere

Postat de Bunica in Prajituri
25 Mar 2013 | 4521 vizualizari
Prajitura cu lapte "Joya" si mere

O prajitura de post foarte buna!

Ingrediente

  • Foi:
  • 200 ml. lapte Joya
  • 200 ml. ulei
  • 200g. zahar
  • 1 lingurita amoniac alimentar stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 700-800 g. faina
  • Mere:
  • 2 Kg. mere
  • 200 g. zahar
  • 2 ligurite scortisoara pisata
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Merele se spala si se rad pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie.

Le lasam intr-o strecuratoare  sa se scurga zeama care a mai ramas.

Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare.

Foile:

Se amesteca laptele,uleiul,zaharul,amoniacul cu faina.

Intai puneam cam 600 g faina si apoi mai adaugam pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de mana la framantat.

Aluatul se imparte in 3 parti.

Fiecare parte se intinde,obtinandu-se o foaie.

Tava de copt(eu am folosit tava dreptunghiulara a aragazului)se tapeteaza cu hartie de copt.

Foaia intinsa uniform se pune pe hartia din tava si se da la cuptorul incins la 175.grade.

Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.

Asamblare: foaie,mere,foaie,mere si ultima data foaie.

Se pundeaza si se taie a doua zi,dupa ce se inmoaie putin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte "Joya" si mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Blat 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca...

Citeste continuarea

Amandine - reteta numarul 100

Postat de Valclaudia

Amandine - reteta numarul 100

Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2013, 19:31
Minunata! Imi place poza cu straturile.Imi faci pofta.
la 25.03.2013, 19:32
Sectiunea o pun maine cand o pot taia.Multumesc de intelegere!
la 25.03.2013, 19:35
Am inteles, asa e.
la 25.03.2013, 19:37
delicioasa
la 25.03.2013, 19:38
Mvaiii cum arata!! Si ce imi place prajitura cu mere !!
Maine sunt abonata cand o tai

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking