Prajitura cu lemon curd si ananas

Postat de Bianca20 in Prajituri
30 Iun 2014 | 3418 vizualizari
Prajitura cu lemon curd si ananas

Ingrediente

Blat:

  • 4 albusuri;
  • 5 lg. zahar;
  • 100 g. faina;
  • 50 g. unt topit;
  • 4 lg. nuca de cocos;
  • un praf de sare;
  • un plic praf de copt;

Crema:

  • 4 galbenusuri;
  • 200 ml. lapte;
  • 2 lg. amidon;
  • 400 g. branza dulce;
  • 2 plicuri gelatina;
  • 6 lg. zahar;
  • 200 ml. frisca lichida;
  • 150 g. ananas;
  • 100 ml. suc de ananas;

Lemon curd:

  • 2 oua;
  • 2 lamai;
  • 2 lg. amidon;
  • 6 lg. zahar;
  • 50 g. unt;

Glazura:

  • 100 g. ciocolata;
  • 2 lg. lapte.

Mod de preparare

Blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devine o crema tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste. Se adauga nuca de cocos, untul si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu grija pentru a nu iesi aerul din compozitie. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.

Crema: galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga amidonul si lapte si se pune pe foc mic. Se amesteca pana se obtine o crema tare. Se adauga branza dulce peste crema calda si se amesteca bine. Eventual, se pune in blender pentru o textura mai fina. Frisca lichida se mixeaza, se amesteca cu ananasul si se adauga peste crema. Gelatina se amesteca cu sucul de ananas, se lasa 5 minute, se incalzeste si se adauga peste compozitie. Se da la frigider pentru o ora.

Lemon curd: ouale se amesteca cu zaharul, amidonul si coaja si zeama de la cele doua lamai. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga untul si se amesteca pana ce este incorporat bine.

Asamblare: Blatu obtinut se taie pe orizontala si se umple cu 2/3 din crema. Se pune lemon curdul si restul de crema. Peste blatul de deasupra se toarna glazura facuta din ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lemon curd si ananas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Banana Bread

Postat de Reli_B

Desert Banana Bread

Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu vanilie si ciocolata

Postat de Ela68

Desert prajitura cu vanilie si ciocolata

Blat : Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2014, 21:35
Tare faina!
la 30.06.2014, 21:50
Foarte buna prajitura cu crema de lamaie!
la 01.07.2014, 07:58
la 01.07.2014, 11:52
Ce bine arata!
la 01.07.2014, 13:39
Multumesc mult!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking