Prajitura cu mac Tosca

Postat de lacralacry in Prajituri
29 Iun 2014 | 29679 vizualizari
Prajitura cu mac Tosca

Un dulce pe care copii il savureaza in orice moment!

Ingrediente

  • Pentru blatul cu mac:
  • 8 albusuri
  • 150 g mac
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • un plic budinca de vanilie
  • 300 g unt
  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 2 pachete biscuiti Petit Beure
  • 200 ml cafea
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 100 g unt

Mod de preparare

Batem cele opt albusuri cu un varf de cutit de sare pana se intaresc si sta telul drept, dupa care adaugam zaharul treptat in ploaie  si mixam in continuare... batem albusurile pana acestea se intaresc si zaharul este complet topit si incorporat. Apoi adaugam macul in compozitia prajiturii, adaugam praful de copt si  faina. Faina  o adaugam in ploaie si amestecam continuu, pentru a nu se lasa  albusurile batute. Dupa ce am adaugat toate ingredientele, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem blatul in cuptorul incins in prealabil si il lasam la copt aproximativ o jumatate de ora, la foc mediu.

Aproape de final il verificam cu o scobitoare, pentru a vedea daca este gata copt sau mai trebuie lasat. Daca nu se tine nimic de scobitoare inseamna ca este gata, daca nu mai trebuie lasat putin.  

Pentru crema de vanilie amestecam intr-un bol cele opt galbenusuri cu  zaharul si  batem pana cand acesta se topeste . Adaugam apoi laptele si plicul cu budinca,  dupa care punem crema pe foc la bain-marie, amestecand continuu. Compozitia se lasa la foc, amescand  pana cand aceasta incepe sa se  ingroasa, dupa care o dam deoparte si  o lasam sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit,  adaugam  untul (sa nu fie rece de la frigider)  si il incorporam in crema, pana cand aceasta devine omogena. Cand blatul cu mac este rece incepem sa intindem pe acesta crema de vanilie.

Peste crema vom pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea (eu avand o fetita mica :) nu am facut cafea prea tare.. ci am lasat doar aroma sa fie. Biscuitii se trec repede prin cafea ca sa nu se inmoaie prea tare si sa se farame si ii asezam imediat pe prajitura.

Glazura: Am folosit ciocolata de menaj  (200 g), data pe razatoare, 100 g de unt si 100 ml de frisca lichida.  Intr-o cratita se amesteca toate si se pune la bain-marie, la foc mic si se amesteca pana devine omogena. Se toarna glazura de ciocolata calduta peste prajitura cu mac si se intinde uniform, inainte ca aceasta sa apuce sa se raceasca (pentru ca se intareste si nu se mai poate intinde). S

Se da la rece cca doua ore dupa care se poate taia si servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac Tosca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2014, 18:15
lacry, textul este preluat de pe siteul barbatlacratita.ro.
te rog frumos sa-l rescrii cu propriile cuvinte.
ok?
la 29.06.2014, 21:32
O prajitura foarte buna!
la 29.06.2014, 22:18
O prajitura pe care trebuie sa o incerc si eu ...
la 30.06.2014, 20:49

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking