Prăjitură cu măr şi glazură de brânză

Postat de diaconta in Prajituri
20 Oct 2012 | 5192 vizualizari
Prăjitură cu măr şi glazură de brânză

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • 250 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smântâna
  • 20 gr drojdie+o lingurita zahar+o lingura faina+lapte calduţ
  • 1/2 lingurita sare
  • Vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • Vanilie
  • Zeama de la o lamâie
  • Scorţişoara
  • Pentru glazura:
  • 250 gr crema de brânza Ricotta
  • 2 linguri zahar pudra
  • Zeama de la o lamâie

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi coca.

Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca.

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si untul moale.

Am pus apoi galbenusurile amestecate cu ulei,smantana si drojdia.

La urma vanilia .

Nu trebuie framântat prea mult,doar pâna se combina toate ingredientele.

Am lasat deoparte pâna am pregatit umplutura.

Am curatat merele,le-am taiat cubulete,am pus zeama de lamâie si zahar.

Intr-o cratita am topit untul,am pus apoi merele,am adaugat zaharul  si le-am lasat pâna când s-au înmuiat.

La final am adaugat vanilia si scorţişoara.

Le-am lasat sa se racoreasca putin.

Am împartit coca,astfel încât sa întind o foaie si sa fac un „grilaj” deasupra merelor.

Am pus foaia în tava tapetata cu hârtie de copt,deasupra am pus merele ,iar peste ele  fâşiile de coca ramase.

Am pus tava în cuptor la foc potrivit,aproximativ 35 de minute.

Am amestecat Ricotta cu zaharul si zeama de lamâie si am pus glazura pe prajitura fierbinte.

Se taie când s-a racit daca puteti rezista mirosului îmbietoare de măr si scorţişoara.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu măr şi glazură de brânză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200

Postat de rhapsody

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul  200

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese si rubarba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu cirese si rubarba

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea. Se toarna uleiul si laptele alternativ. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia lichida. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2012, 21:15
ce bunatate si ce bine arata...hmmmm parca simt aroma de scortisoara
la 20.10.2012, 21:16
ce bunatate
la 20.10.2012, 21:18
buna buna
la 20.10.2012, 21:19
mmmmm
la 20.10.2012, 21:29
Dai mie farfuria aia? Ca tare-mi place! Si pui pe ea doua, trei, chiar patru portii de placinta

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking