Ingrediente
- Pentru foi:
- 2 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri lapte
- 10 linguri ulei
- 1 praf de copt
- 1/2 lingurita extract de lamaie sau orice alta aroma va place
- ~600 g faina
- Pentru umplutura:
- ~2 kg de mere
- zahar dupa gust si in functie de cat sunt de dulci merele
- 50 g unt
- scortisoara
Mod de preparare
Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.
Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si extractul de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen.
Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi subtiri, de marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard a aragazului). N-am mai folosit faina la intins foile, le-am intins direct pe 2 bucati de hartie de copt. Una din foi am pus-o cu tot cu hartie in tava si am pus umplutura de mere deasupra.
Cea de-a doua foaie am rasturnat-o peste umplutura de mere si am dezlipit usor hartia de copt. Presam usor cu mana foaia de deasupra, apoi o intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle in timpul coacerii.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|