Prajitura cu mere, biscuiti si pandispan

Postat de Sim0naWorld in Prajituri
24 Oct 2012 | 10946 vizualizari
Prajitura cu mere, biscuiti si pandispan

Bunatatea asta de reteta este a soacrei mele, prajitura fiind facuta in colaborare :) Ce a iesit? O bunatate!!! O prajitura rapida, o combinatie interesanta de care cu greu te saturi!! Sar`mana de reteta!!

Ingrediente

  • 250 g unt / margarina
  • 250 g biscuit simpli pisati
  • mere calite
  • scortisoara
  • zahar (optional)
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Intr-o tava 20x30 am intins uniform untul rece, iar deasupra am presarat biscuitii pisati. Merele le-am dat prin razatoare, apoi le-am calit pana au scazut. La final am adaugat scortisoara. Merele noastre au fost destul de dulci, plus ca noua nu ne place atat de dulce.. deci daca doriti puteti cali merele impreuna cu zahar. Merele calite le-am pus deasupra biscuitilor pisati.

Separat am facut pandispanul: am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat. Am incorporat galbenusurile putin cate putin, la amestecul de albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. In acelasi mod am incorporat si faina, in ploaie. Pandispanul l-am pus deasupra merelor, si am bagat tava in cuptorul preincalzit. Am lasat cca 50 minute, sau pana ce pandispanul a trecut testul scobitorii.

Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am pudrat-o cu zahar pudra!

Un deliciu!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, biscuiti si pandispan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert placinta taraneasca cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinta taraneasca cu gutui

  Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura  zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

Incepeti cu pregatirea cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita,amestecati laptele cu zaharul, amidonul si cacaua. Le amestecati bine cu un tel, sa fie bine dizolvate, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2012, 21:30
Am vazut-o si pe blog.Este pe placul meu
la 24.10.2012, 21:31
o bunatate, imi place mult
la 24.10.2012, 21:31
la 24.10.2012, 21:36
Super buna prajiturica asta Simo!!!!
la 24.10.2012, 21:37
deci la Simo, e chestia cu soacra! da'...ce fel de soacra, domle'...ca numai retete bune ii da bravoo, Simo, arata delicios!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking